Följ oss här

Google

Googles grundare ställer hårda krav: Så många timmar i veckan ska anställda jobba

Att jobba på Google innebär mer än ett traditionellt 37-timmarsveckoschema – betydligt mer, om man ska tro företagets medgrundare Sergey Brin.

Publicerad

d.

Foto: Shutterstock

Brin håller fast vid sin övertygelse om att medarbetare bör överväga att arbeta upp till 60 timmar i veckan.

Enligt ett internt dokument som The New York Times tagit del av, uppmanar han återigen Googles personal att lägga ned 60 timmar per vecka för att bolaget ska kunna hålla jämna steg med konkurrenter som Microsoft och OpenAI i AI-racet.

Brin är dessutom en stark förespråkare för fysisk närvaro på kontoret. Han menar att produktiviteten ökar markant när medarbetarna är på plats, och föreslår att man bör vara där varje vardag för att få jobbet gjort.

LÄS OCKSÅ: Prischock på gång? Uppgradera din Apple-enhet innan det är för sent

– 60 timmar i veckan är den optimala nivån för produktivitet, ska han ha sagt, samtidigt som han uttryckte att underpresterande kollegor kan verka demoraliserande för andra.

Han tillade även att vissa arbetar mindre än 60 timmar och att en del endast gör det allra nödvändigaste för att ta sig igenom veckan.

Samtidigt medger Brin att utbrändhet är ett verkligt problem, särskilt bland utvecklare, men han uppmanar ändå till att i större utsträckning använda AI-baserade verktyg för att effektivisera arbetet.

Enligt Brin bör de anställda dra nytta av de tekniker som redan finns för att bli ”världens mest effektiva programmerare och AI-forskare” – även om företaget fortfarande arbetar på att utveckla ännu mer avancerade modeller.

Brin är inte ensam om att förespråka extrema arbetstider. Infosys vd Narayana Murthy har till exempel uppmanat indiska arbetstagare att jobba 70 timmar i veckan för att bekämpa fattigdom i landet.

Samtidigt har många techjättar börjat kräva mer fysisk närvaro igen. Företag som Amazon och Dell har skärpt sina kontorskrav från tre till fem dagar i veckan, något som väckt starka reaktioner bland anställda.

I takt med att världen försöker återgå till det normala efter pandemin förändras också definitionen av vad ”normalt” egentligen innebär – särskilt när klyftan mellan arbetsgivarnas och arbetstagarnas förväntningar blir allt tydligare.

LÄS OCKSÅ: Hemligt iPhone-spel avslöjat – gratis, offline och riktigt kul

LÄS OCKSÅ: 10 skäl till att likes kan kännas som kärlek

Annons