Följ oss här

Mobiler

Här är apparna: som tömmer ditt batteri snabbare än du anar

Här är apparna som tyst suger ur ditt batteri – har du någon av dem?

Publicerad

d.

Foto: Alex Photo Stock / Shutterstock.com

Har du någon gång undrat varför din telefon måste laddas flera gånger om dagen? Vissa appar är dolda strömtjuvar som drar energi i bakgrunden – även när du tror att de är stängda.

Här är de 10 värsta batterislukarna just nu som du bör känna till.

Facebook

Foto: One Artist / Shutterstock.com

Facebook-appen är ökänd för att köra många processer i bakgrunden även när du inte använder den aktivt. Automatisk synkronisering, platstjänster och ständiga push-notiser bidrar till en hög energiförbrukning som lätt kan överraska.

Instagram

Foto: iama_sing / Shutterstock.com

Instagram är tung att köra eftersom den uppdaterar innehåll hela tiden i bakgrunden. Appen förladdar bilder och videor innan du ens öppnat dem, vilket belastar både processor och batteri även när du bara scrollar snabbt.

Läs också: Nvidia passerade 4 000 miljarder dollar

Snapchat

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Snapchat kräver mycket energi för att hålla realtidsanslutningar, visa videor och hämta geofilterdata. Appen använder också ofta kameran i bakgrunden vilket gör den till en av de mest energikrävande apparna.

TikTok

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

TikTok är byggd för att spela upp videor utan avbrott och laddar automatiskt nytt innehåll. Den konstanta strömningen och datatrafiken tömmer batteriet snabbt, särskilt om du använder appen under längre stunder.

YouTube

Dhaka,,Bangladesh,13,Nov,2024:youtube,Is,A,Social,Network,Designed
Foto: Mamun_Sheikh / Shutterstock.com

YouTube används för videovisning men kör även avancerade algoritmer och rekommendationer i bakgrunden. Den höga skärmanvändningen kombinerat med strömmande video gör den till en rejäl strömslukare.

Google Maps

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Google Maps använder GPS, mobildata och uppdaterar kartor i realtid. Även när appen bara är öppen i bakgrunden håller den koll på din position och uppdaterar ruttinformation – något som kräver mycket energi.

Läs också: Apple vill köpa F1-rättigheterna

Spotify

Foto: Matthew Nichols1 / Shutterstock.com

Spotify ser oskyldig ut men använder energi för att strömma musik, hämta albumomslag och analysera lyssnarvanor. Offline-spellistor hjälper något, men i strömningsläge drar Spotify snabbt ur batteriet.

Netflix

Foto: sf_freelance / Shutterstock.com

Netflix kräver skärm, nätverk och grafisk bearbetning samtidigt. Videoströmning i hög upplösning kräver stora resurser och kan tömma batteriet på bara några timmar.

Messenger

Foto: Matthew Nichols1 / Shutterstock.com

Messenger håller hela tiden kontakt med servrar för att säkerställa att meddelanden levereras direkt. Det innebär mycket aktivitet i bakgrunden och drar batteri, särskilt om du får många meddelanden.

WhatsApp

Foto: On The Back Of Camera / Shutterstock.com

WhatsApp håller chattar synkroniserade och kontrollerar meddelandestatus i realtid. Även i viloläge kan WhatsApp bidra till högre energiförbrukning på grund av täta bakgrundsuppdateringar.

Läs också: Samsung fortsätter med galna priser

Läs också: Håll inne knappen – då avslöjar WhatsApp en dold funktion du inte visste fanns

Annons